Aan de Hand Kindercoaching

Wie ik ben

Ik ben Andrea van de Waerdt, getrouwd en moeder van vier kinderen. We hebben een heerlijk dynamisch gezin… er gebeurt bij ons altijd wel iets.

Van 2007 t/m 2022 ben ik werkzaam geweest op een basisschool als management-ondersteuner, waar ik altijd kinderen om mij heen had. Tijdens mijn werk kreeg ik regelmatig te maken met kinderen bij wie het even niet lukte in de klas. Ze kwamen dan bij mij om even tot rust te komen. Hier is het zaadje geplant en zo besloot ik om, naast mijn kennis als ervaringsdeskundige in ons gezin, een opleiding tot kindercoach te gaan volgen.
Ik volgde de SNRO-geaccrediteerde beroepsopleiding tot Kindercoach bij Sonnevelt opleidingen. Aansluitend aan deze opleiding heb ik diverse trainingen gevolgd om mijn kennis te verbreden. Sinds 2019 ben ik “ik ben 9 specialist”, waarvoor ik de training bij Bauke Borsboom heb gevolgd. In maart 2021 heb ik de training “Kind, gezin en rouw” afgerond bij Janet Schmidt, rouwtherapeut. Door deze laatste training heb ik mezelf gespecialiseerd in verlies en rouw in gezinnen. In 2022 heb ik de training tot “poptalkcoach” (basis en rouw & verlies) gevolgd bij Trudy Borst. Poptalk is een methode waarmee ik de belevingswereld van kinderen in beeld kan (laten) brengen. Er komen hierbij dingen op tafel, die in een gesprek niet snel naar boven zouden komen. Daarnaast heb ik verschillende trainingen gevolgd voor het werken met diverse methodieken (COACHEE-licentietraining, Schatgravers en Schateiland-expeditie).

In 2022 heb ik het jaartraject “Heel de Wereld” gevolgd bij Janet Schmidt voor het begeleiden van scholen én het verzorgen van trainingen voor scholen en professionals.

Sinds 1 april 2019 heb ik mijn eigen praktijk. Hier coach ik kinderen en jongeren (tot ongeveer 18 jaar) uit Woudenberg, Scherpenzeel, Renswoude, Leusden, Barneveld, Maarsbergen e.o.

Mijn geloof, zorgzaamheid, aandacht, expertise en ervaring vormen de basis van waaruit ik dit werk met veel passie doe.