Aan de Hand Kindercoaching

Ouders

Kindercoaching

Merk je dat je kind boos, verdrietig of angstig is? Dat hij of zij het moeilijk heeft met de scheiding, een overlijden of andere vervelende/moeilijke dingen? Zijn er problemen met slapen, kampt je kind met faalangst/perfectionisme of is er iets anders aan de hand? Dan bied ik graag een luisterend oor! In een aantal sessies neem ik je kind aan de hand om op een laagdrempelige manier te zoeken naar verandering. Ik bied geen kant-en-klare oplossingen, omdat kinderen zelf (vaak onbewust) een antwoord weten op hun probleem. Ik help ze dit antwoord te vinden aan de hand van de kwaliteiten die ze in hun eigen schatkist hebben en door samen naar een manier te zoeken om met het probleem om te gaan. Zo vinden we een oplossing die écht past bij de vaardigheden en kwaliteiten van het kind. Want ieder kind is uniek.

Hoe ik werk

Voorafgaand aan het coachingstraject, voeren we kosteloos en vrijblijvend een intakegesprek om de hulpvraag te bespreken. Ik wil graag een eerlijke inschatting maken van onze samenwerking: kan ik echt iets voor jullie betekenen of hebben jullie misschien andere hulp nodig? Aanmelding hiervoor kan telefonisch of via het contactformulier.

Coachingsessies

Hoeveel coachingsessies er nodig zijn, is afhankelijk van de hulpvraag én van het kind zelf. Ieder kind maakt tijdens het coachingstraject zijn/haar eigen ontwikkeling door. We gaan spelenderwijs, op een laagdrempelige (creatieve) manier samen aan de slag. Samen gaan we ontdekken waar de kwaliteiten van het kind liggen en proberen die in te zetten. Samen zoeken we manieren die echt bij het kind passen om met het probleem om te gaan. Na iedere sessie stuur ik een terugblik per mail, zodat jullie meegenomen worden in het proces en jullie hier (indien nodig/gewenst) thuis ook mee aan de slag kunnen.

Tussenevaluatie

Na ongeveer vier of vijf sessies nodig ik ouders uit voor een tussenevaluatie. We bespreken dan wat we hebben gedaan en ik hoor natuurlijk ook graag hoe het thuis gaat.
 We bespreken de afgelopen periode en ik geef, waar nodig, tips voor thuis. Vooraf overleg ik met het kind wat ik mag vertellen. Vertrouwen en eerlijkheid staan hierin voorop.

Ouder

reviews

Andrea was de coach van onze zoon, en wat heeft ze het fantastisch gedaan! Andrea is flexibel en neemt de ouders mee in het proces door het sturen van een wekelijkse terugblik. Dit maakt ook voor mij als moeder, dat ik mee kan groeien met mijn zoon. Ze is open, attent en betrouwbaar. Ik kan Andrea dan ook aanraden als kindercoach! Bedankt Andrea voor je inzet.

Renske

Moeder

We hebben de hulp van Andrea aan onze zoon als zeer prettig ervaren. Wat werkt zij met liefde en geduld. Door de uitgebreide verslagen na elk bezoek bleven we goed op de hoogte. Onze zoon zit veel beter in zijn vel en wij als gezin hebben ook veel geleerd.

Esther

Moeder

Terugkijkend op het traject met Andrea begon ze te huilen. Waarom ze moest huilen? ‘Ik vind het zo jammer dat ik eerst niet doorhad dat ik in zo veel dingen goed ben, en dat ik daar zo trots op mag zijn.

Heleen

Moeder

Tarieven

Intakegesprek
(60 min)

Kosteloos‎

Coachsessie
(60 min)

€ 65,-

Tussenevaluatie
(30-60 min)

€ 32,50-€ 65,-

 

Vergoedingen
In de meeste gevallen wordt coaching niet vergoed. Voor specifieke informatie over vergoedingen, kunt u het beste contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar. Kindercoaching kan betaald worden uit het Persoons Gebonden Budget (PGB).